Arkiv måned: september 2012

Referat fra Margrethe Skjelbred, tidligere elev på TVN og kaptein i fjor!

 

(Bildet er fra i fjor på TVN der hun gjorde en kjempejobb som kaptein for Jenter gruppe 1)

Jeg studerer da på George Washington University, som ligger midt i DC! Det er veldig nytt og spennende å bo i en storby, og det er veldig annerledes fra å bo på lille sand. I USA, som alle kanskje vet, er alt mye større! Det å gå fra å ha alt ett minutt unna seg, til å måtte ha 20 min å gå til treningshallen var i seg selv en stor forandring. Akkuratt når er sesongen vår begynt, så treninger og skole går i ett slik som på TVN. Vi trener om morgenen hver dag i ca 3-4 timer. I tillegg har vi spilt turneringer hver helg. Vi har spilt mot ganske mange gode lag, så vi har ikke vunnet så mye, men vi har fått mange erfaringer. Jeg tror det bare gjør oss klar for når vi begynner å spille kamper mot lagene som er i puljen vår. Det er utrulig lærerikt å spille med amerikanere og de krever mye mer av deg. Det er fortsatt utrulig gøy å spille, men merker at det er mye mer seriøst. På laget vårt er veldig mange skadet, så pga mangel på midter, ble jeg flyttet tilbake til min gamle posisjon. Dette betyr at jeg spiller hver kamp. Jeg trives utrolig mye her på GW og gleder meg til å være her de kommende årene. Jeg anbefaler et eller flere år i USA for alle som ønsker å utvikle seg innen volleyball! smileNoen kjekke linker om skolen og Margrethe:

 

http://margretheiusa.blogspot.no/

http://www.gwsports.com/sports/w-volley/gewa-w-volley-body.html

http://www.gwsports.com/sports/w-volley/mtt/skjelbred_margarethe00.html

 

Publisert: 21.09.2012 @ 20:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

Vest cup 2012

I helga spilte vi Vest cup i Stavanger, som er en stor turnering for mange. Mange lag kommer for å få teste laget før sesongen begynner skikkelig. Vest cup har mange forskjellige grupper, alt fra aldersbestemt til elite. I år hadde toppvolley med to jente lag, og to gutte lag; et lag i 1.divisjon, og et i eliten. 

Laget stilte i hallen halv 9 lørdags morgen, klare og spente til kamp. Første kamp var mot Øksil, som var et spennende oppgjør, ettersom en del av toppvolley spillerne har spilt på øksil som sin hjemklubb. Det ble en spennende kamp, som varte i hele to timer. Øksil startet med å vinne de to første setta, noe som la et stort press på oss. Vi måtte vinne de tre neste! Etter hard innsats kom vi i mål, med seieren på vår side. Kampen endte 3-2.

Et par timer etterpå, spilte vi ny kampt mot KSK(Kristiansand Sandvolleyball Klubb). Vi var ganske slitne etter en tøff kamp mot Øksil, noe som merktes på banen. Likevel klarte vi å ta med oss en andre seier hjem. Stilligen endte 3-1.

På søndagen stilte vi til samme tid, klare for å gi UiS en tøff kamp. Kampoppsettet var slikt, at uansett om vi vant eller tapte denne kampen, møtte vi UiS til finale senere på dagen. På UiS spiller en del tidligere toppvolley-elever, kjekt å se de igjen, og de gav oss god motstand. Denne kampen gikk til UiS sin favør, stillingen endte 1-3. 

Senere på dagen, sto vi klare til finale med gullsmak på tunga! Laget var spent på om vi klarte å knekke koden for å slå UiS denne gangen. Innsatsen var på topp hos TVN-jentene, og det så ut som om vi hadde bestemt oss for at denne kampen skulle vi ta. Det var en herlig stemning på banen, hvor alle hentet frem vinnerinstinktet sitt. Etter mange lange ballvekslinger, vant vi kampen 3-1. 

Helga gikk over alle forventnger, men vi ble enig om at vi ikke skulle legge oss bakpå med en seier Vest cup, og dro tilbake til Sand med mange nye mål og ideer til hva vi må trene mer på.

Publisert: 20.09.2012 @ 21:08 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Kampoppsett VestcupPublisert: 12.09.2012 @ 12:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

To treningskampar og to seierar!

I helga satt vi inne i garderoben med eit heilt nytt lag, og fekk vite det vi skulle fokusere på i kampane mot UIS og Austrått. Dei fleste var litt spent på korleis Magnus (trenaren) ville sette opp laget, og kor godt det nye laget ville spele saman. Vi var vel alle ein smule trøtt sjølv om vi hadde oppmøte halv tolv. Nokon hadde tatt båten 07:30 frå "fagre" Sand og inn til store Stavanger, og andre hadde sove litt lite. Men uansett så var det kjekt å møte opp til kamp, der dei fleste smilte og gleda seg.

Etter det eg huske, så var det Lise (legger), Synnøve (midt framme), Randi (midt bak), Heidi (kant), Bennedicte (kant) og Henriettte(diagonal) som starta, men det var forandringar etter kvart sett, gjennom begge kampane. Dette gjorde att dei fleste håpar eg, fekk føle att dei fekk vere med på spelet og "kjenne" på ballen. Av og til når det blir lite bytting er det ein tedens at det blir ein litt negativ kjensle både for dei som sitter på benken og er på bana, men denne gongen var det mykje bytting. Dei som var heilt nye på laget fekk spele sett, eller gå inn som forsvarspesialist, og dei litt meir rutinerte fekk også spele ein del.

Dei som var med:

3stv:

Silje: kantAmalie: dia Heidi: midt, kant og diaSynnøve: midtRakel: kantLise Berit: leggerRandi: midt

2stv:

Henriette: diaCharlotte: dia og forsvarMartine: leggerBenedicte: KantCecilie: libero

1stv:

Susann: kant

Gleder meg til helga, for då er det vestcup og vi får nye sjangsar. 

PS: I år stille vi i elite med eitt lag, og 1.div med det andre.

RMH =)

Publisert: 10.09.2012 @ 19:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Nytt år, nye muligheter!

Etter en lang og god sommer er vi tilbake på ToppVolley for et nytt fantastisk skoleår!  Noen har spilt beach NM og VM, mens andre har jobbet og slappet av. Noen av jentene som gikk i 3 klasse i fjor har flyttet til USA og studerer nå der. Har snakket med noen av jentene og det virker som de liker seg veldig godt.

 

Her på ToppVolley er vi klare for nye turer, turneringer og ikke minst hjemmekamper her på Sand! Ettersom det bare er to jentegrupper i år så skal det bli mye bytting på gruppene, noe som vil føre til konkurranse blant spilleren om å få beholde plassen på laget å muligheten til å spille i første divisjon. De to første ukene har gått til mye basisstyrke og basic volleyballteknikk i tillegg til testing. Vi har og fått vite at vå får nye drakter, noe som vi ser frem til.

 

Det første som skjer er:

9 september: Treningskamp mot UIS og Austrått i Austråtthallen

14-16 september: VESTCUP i Storhallen i Stavanger. Her stiller vi med 2 lag (elite+1 div)

29 september: FØRSTE HJEMMEKAMP mot Blindheim!

Har lagt ut en oversikt over alle hjemme og bortekampene under "kamper"


Benedicte Maaseide i blokk under VM u19 på Kypros. 

- Heidi

Publisert: 04.09.2012 @ 20:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 0
hits